Een flexibele oplossing

Een flexibele oplossing

Paul is 46 en werkzaam bij een zorginstelling. Hij zorgt voor zijn vrouw Karin met MS (Multiple Sclerose). Paul en Karin hebben twee kinderen van 3 en 10 jaar. De oudste kan zelfstandig naar school. Karin heeft tot nog toe de jongste iedere dag naar het kinderdagverblijf gebracht. Dit lukt haar niet langer. Ook de ochtend en middagroutine kan ze niet langer zelf aan en bovendien heeft ze zelf steeds meer behoefte aan hulp. Het lukt haar niet meer om zelfstandig naar het ziekenhuis te gaan voor de maandelijkse checks.

Paul wil graag meer ondersteuning bieden aan zijn vrouw en hun kinderen.

Uitleg Wet flexibel werken

Het voordeel van de Wet flexibel werken is dat je een betere balans kunt creëren tussen werk en privé, zonder dat je daarvoor direct minder hoeft te gaan werken.

Wat is ook mogelijk?

Paul kan ook de hulp vragen aan bekenden in hun netwerk. Vaak voelen mantelzorgers zich bezwaard om die hulp te zoeken, omdat ze het graag zelf willen oplossen, of omdat er druk wordt uitgeoefend door degene waarvoor gezorgd wordt. Als werkgever kan je dan ook de hulp van maatschappelijk werk, een mantelzorg makelaar of het lokale steunpunt inschakelen, die mee kan denken over oplossingen in de thuis situatie.